vineri, 13 mai 2011

Mobil

Compania producatoare de ulei de motor Mobil purta, pe vremuri, numele de Socony-Vacuum Oil Company. In 1999 compania Mobil a fuzionat formand grupul ExxonMobil. Astazi Mobil continua sa fie un brand name puternic al concernului.

Mobil


In 1911 compania Standard Oil a fost divizata. S-a format noua corporatie Standard Oil Company of new York (Socony), impreuna cu alte 33 de companii succesoare. In 1929 au inregistrat Mobiloil ca trade mark.

In 1931 Socony a fuzionat cu Vacuum Oil, formand Socony-Vacuum, urmand ca in 1933 Jersey Standard  (ce producea ulei de motor si combustibil) sa fuzioneze cu Socony, formand grupul Standard-Vacuum. Grupul nou infiintat a fost totusi dizolvat in 1962. 1966 a fost anul care a adus un nou nume companiei: Mobil.

Mobil 1


De-alungul anilor compania Mobil a fost unul dintre jucatorii importanti de pe piata combustibilului si a uleiului de motor, in America. In anii 1930 Mobil a patruns puternic pe piata europeana precum si pe cea australiana.

Mobil


Mobil 1 este succesorul brand-ului Mobil, brand specializat in producerea de ulei de motor. Acesta a debutat pe piata in 1974 cu un ulei de motor sintetic mono-grad, cu vascozitate 5W-20. In present Mobil 1 produce ulei de motor multi-grad, filtre de ulei, vaselina sintetica, fluide pentru transmisie, ulei pentru cutie etc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu