joi, 23 iunie 2011

Ulei de motor sintetic

Ce este un ulei de motor sintetic?

Uleiul de motor sintetic contine baze mai rafinate decat cele folosite la uleiurile minerale clasice. De aceea protectia oferita este crescuta, la fel ca si performanta. Beneficiile oferite de un ulei de motor sintetic vor pastra motorul masinii Dvs. intr-o stare mai buna de-a lungul anilor de exploatare.

Pentru a intelege mai bine ce este un ulei de motor sintetic, trebuie sa ne uitam mai intai la originile uleiului de motor. Intalnim doua tipuri de lubrifianti:
1. ulei de motor conventional, pe baza de minerale;
2. ulei de motor sintetic care creste in popularitate. Desi este extras tot din petrol, uleiul de motor sintetic este rafinat mult mai mult, avand o puritate marita precum si o calitate mai buna. Tot datorita procesului de rafinare, moleculele individuale, dintr-un ulei de motor sintetic, pot fi modelate in functie de capacitatile propulsoarelor moderne. Se vor respecta, astfel, cerintele de performanta si protectie ale acestor motoare.

ulei de motor sintetic


Avantajele unui ulei de motor sintetic.

Performanta unui ulei de motor sintetic este majorata, in special in conditii de temperatura scazuta (curgand mai usor) precum si in cele de temperatura inalta. De asemenea capacitatea acestuia de a oferi stabilitate si protectie impotriva depozitelor nedorite din motor este mai ridicata. Prin folosirea unui ulei de motor sintetic se va obtine mai putina uzura a motorului, o reducere a consumului de combustibil si o viata totala mai lunga.

Beneficiile aduse de un ulei de motor sintetic

Uleiul de motor sintetic a fost conceput special pentru a descurca mai bine in conditiile extreme in care lucreaza porpulsoarele moderne. Acesta curge mult mai usor decat un ulei de motor mineral. Cel mai mare beneficiu obtinut este protectia imbunatatita. Unui ulei de motor mineral ii trebuie mai mult timp sa circule, atunci cand propulsorul rece este pornit. Insa un ulei de motor sintetic va incepe sa-si parcurga circuitul imediat, protejand fiecare piesa din propulsor.

Un ulei de motor sintetic reduce semnificativ consumul de carburant.

Un ulei de motor sintetic poate reduce semnificativ consumul de combustibil. In timpul incalzirii motorului, dupa o pornire la rece, uleiul de motor mineral este gros si se misca mai greu, facand propulsorul sa consume mai mult si sa fie mai putin eficient. Pentru ca un ulei de motor sintetic isi face treaba mult mai repede, motorul isi va atinge varful de performanta si eficienta mult mai repede.

Ulei de motor sintetic prietenos cu mediul

Un alt avantaj al uleiului de motor sintetic consta in faptul ca este mult mai curat si mai prietenos cu mediul, reducand astfel emisiile acestuia. Uleiul de motor mineral contine o cantitate mai mare de impuritati, cum ar fi sulfuri, reactivi, hidrocarburi si alte materiale nocive pentru mediu, care nu pot fi eliminate in procesul de rafinare conventionala.

ulei de motor sintetic


Astfel, un ulei de motor sintetic depaseste cu usurinta uleiurile minerale clasice, avantajele sale insumandu-se astfel:
- protectie excelenta;
- minimazare a degradarii;
- ungere rapida la pornirea motorului pe timpul iernii;
- protectie execelnta la temperaturi ridicate;
- curatire imbunatatita a motorului;
- protectie imbunatatita impotriva depozitelor nedorite;
- un ulei de motor sintetic mareste eficienta motorului;
- rezistenta mai buna la ingrosare, reducand uzura motorului;
- consum redus de ulei de motor sintetic, atunci cand motorul ruleaza la turatii inalte;
- un motor eficient intr-o gama mai mare de temperaturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu