marți, 19 aprilie 2011

Castrol

Castrol este o companie ce produce ulei de motor precum si alte produse de lubrifiere, folosite in industria auto. Brand-ul Castrol face parte din grupul petrolier BP (British Petroleum). Totusi marca Castrol a fost pastrata ca brand comercial.

In februarie 1899 Charles Cheers Wakefield demisioneaza de la compania Vacuum Oil Company si decide sa-si  deschida propria firma care sa concureze cu comapnia unde lucra inainte. Vacuum Oil Company poarta azi numele de Mobil Oil. Pentru inceput si-a numit proaspat infiintata comapanie C.C. Wakefield & Co. Avea sediul in centrul Londrei.

Castrol


In 1909 compania lui Wakefield incepe productia unui nou ulei de motor numit Castrol . Cuvantul vine de la "castor oil" (ulei de castor, care statea labaza noului produs). Acest ulei de motor se va folosi in motoarele cu combustie interna atat din industria auto cat si in cea aeronautica.

In 1966 compania Castrol este cumparata de compania britanica Burmah. Noul grup este redenumit Burmah-Castrol . In 2000 Burmah-Castrol este achizitionat de catre grupul BP. Uleiul de motor si celelalte produse Castrol isi pastreaza brandul, in multe tari ele fiind lead-ere  la vanzari.

Castrol fabrica produse de lubrifiere pentru aproape orice aplicatie industriala, comerciala si domestica. Regasim ulei de motor Castrol pentru propulsoare de motocicleta in 2 si 4 timpi, motoare pe benzina si diesel. Tot pentru industria auto Castrol furnizeaza o gama larga de uleiuri de transmisie, lubrifianti pentru lanturi, lichid de racire, lichid de frana, vaseline, produse de mentenanta si curatenie etc.
Castrol furnizeaza, de asemenea, produse pentru utilajele din agricultura, marina si din industria generala.

Castrol


Din gama de produse Castrol fac parte:
- pentru autoturisme: Edge, Magnatec, Syntec, GTX, XL, GTD, Formula RS, Synt si SLX;
- pentru motociclete: Power1, Power RS, Act>evo, TT, TTS, GP, GPS, Go!;
- pentru camioane: Elixion, Enduron, Hypuron, Tection, CRB si Agri;
- pentru barci: Cyltech si TLX Plus;
- pentru aplicatii industriale: Hyspin (hidraulic), Aircol (compresoare), Alpha

Castrol este sponsor la foarte multe competitii sportive, in special cele cu motor: World Rally Championship, World Touring Cars, MotoGP, World Superbikes, World Supersports. Castrol a fost implicat si in Formula 1 (in principal alaturi de Williams) si la Dakar. Tot Castrol sponsorizeaza si evenimentul "Castrol Driver Rankings".

Castrol


Compania Castrol a fost unul din partenerii oficiali la UEFA 2008 si va fi si la UEFA 2012. Tot Castrol a fost unul din sponsorii Cupei Mondiale de Fotbal din 2010 si va fi si in 2014.

Castrol a sponsorizat si echipa care cu ajutorul vehiculului ThrustSSC a stabilit actualul record la viteza pe sol: 1228 km/h, in 1997. Pe buna dreptate, Castrol si-a luat titlul de "cel mai rapid ulei de motor din lume"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu